Consilierul prezidenţial pe domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco, susține că procedura de achiziţii publice în domeniul sănătăţii, care este în prezent foarte birocratică şi anevoioasă, necesită modificări, deoarece salvarea vieții unui om nu poate să depindă de legi birocratice sau licitații.

În acest sens, consilierul a ținut să menționeze că a reușit să contribuie la demararea operațiunii de salvare a doi cetățeni români, care aveau nevoie de ser antibotulinic. Astfel, serul a fost oferit operativ de Chișinău pentru cei doi pacienți. 
 
„Așa nu mai poate continua! Procedura de achiziții publice în sănătate necesită modificări urgente - nu poate salvarea vieții cuiva să depindă de niște legi birocratice cu licitații care durează câte juma de an sau încă nici nu au demarat.
Mă bucur că am putut contribui personal în această seară la demararea operațiunii de salvare a vieții a doi pacienți din România care necesită urgent ser antibotulinic, împărțind din puținul pe care îl avem pe stoc. Chiar acum echipajul nostru SMURD va merge spre frontieră de unde serul prețios va fi preluat de colegii de la SMURD România. Sper să ajungă la timp.
Mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Spitalului de Boli Contagioase “Toma Ciobă” și SMURD de pe ambele maluri ale Prutului pentru colaborare și operativitate maximă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.b