În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 37 697 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 20 109 traversări persoane, dintre care 10 688 treceri la frontiera moldo-română, 4 431 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 990 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 990 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 576 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 600 traversări persoane;
PTF Cahul – 2 024 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați - 1 368 traversări persoane;
 
Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldovei;
- o persoană identifcată cu consemn național;
- 177 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);
 
În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 37 697 persoane și completate 4 066 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).
 
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 157 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
 
Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.