Un maraton al vaccinării împotriva COVID-19 va fi organizat și la Ialoveni. Duminică, 25 iulie, doritorii de a se imuniza sunt așteptați la Centrul de Sănătate Costești și la Centrul de Sănătate Ialoveni, de la ora 9:00 pana la ora 15:00.

Potrivit șefului Centrului de Sănătate Ialoveni, Stelain Cucu, duminică vor fi la datorie două echipe de medici. Disponibile vor fi următoarele vaccinuri: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Johnson&Johnson, transmite ialovenionline.md

„Ne-au promis că ne vor da 200 doze Pfizer, iar Astrazeneca, Johnson&Johnson și Sinopharm noi le avem deja, sunt suficiente doze, oamenii pot veni să se vaccineze fără probleme.  Au nevoie de buletinul de identitate, obligatoriu, ii examinează, Ii se măsoară temperatura, dau acordul pentru vaccinare și asta e toată procedura. Oamenii pot alege ce vaccin să își administreze. Acum se poate de ales, anterior era disponibil un singur vaccin, maxim doua. Acum se poate alege, sunt mai multe”, a declarat Stelian Cucu pentru IaloveniOnline.

Aceleași vaccinuri vor fi disponibile și la Centrul de Sănătate din Costești.

„Avem o listă de așteptare a cetățenilor care își doresc Pfizer, însă noi vom comanda cu vreo 50 de doze mai mult. Restul vaccinurilor le avem, sunt suficiente. Cu buletinul de identitate, pot veni nu doar locuitorii satului Costești, ci din toata țara”, a spus Natalia Vița, șefa Centrului de Sănătate din Costești.

Potrivit celor doi, rata de vaccinare înregistrată de Centrul de Sănătate Ialoveni este de circa 17%, iar rata de vaccinare înregistrată de Centrul de Sănătate Costești este de peste 13%.

Ambii șefi ai centrelor de vaccinare spun că reacția oamenilor la noul vaccin american Johnson&Johnson, ajuns recent în Republica Moldova și în centrele de vaccinare din Ialoveni, este una bună. Oamenii aleg acest vaccin pentru că este comod și se aplică într-o singură doză.

De asemenea, Stelian Cucu și Natalia Vița speră că oamenii vor veni duminică în număr cât mai mare pentru a se vaccina împotriva COVID-19.