În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 36 598 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 18 715 traversări persoane, dintre care 10 277 treceri la frontiera moldo-română, 3 496 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 942 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 4 296 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 942 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 282 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 630 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați - 1 212 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- zece persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un caz de transport ilegal de mărfuri;
- patru persoane identifcate cu consemn național;
- patru documente de călătorie falsificate;
- 143 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 36 598 persoane și completate 4 111 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 281 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie