Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat oficial platforma certificate-covid.gov.md, de unde se pot descărca oNline certificatele de vaccinare împotriva noului coronavirus. Astfel, toate persoanele vaccinate își pot descărca sau verifica certificatul pe această platformă.

Pentru a descărca certificatul în format electronic, trebuie să: accesați certificate-covid.gov.md; faceți click pe „Descarcă certificat de vaccinare”; în noua pagină deschisă introduceți IDNP-ul și data nașterii; bifați căsuța „Nu sunt robot”; faceți click pe „Verifică”.

În noua pagină deschisă vor fi generate datele dvs. personale: IDNP-ul, numele, prenumele, data nașterii. Mai jos vor fi prezentate date despre dozele de vaccin administrate: informația despre lot, tipul de vaccin și data când au fost administrate. 

Mai jos de aceste date trebuie să bifați căsuța „Nu sunt robot” și faceți click pe „Salvează certificatul”. 

Documentul salvat confirmă faptul că este eliberat de Ministerul Sănătății, conține informații personale și doze administrate. La fel, este introdus codul QR, care poate fi scanat în caz de necesitate. Certificatul poate fi solicitat în 3 limbi: roână, rusă și engleză.