Președintele Comisiei de anchetă „Laundromat”, deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, publică lista companiilor-fantome înregistrate, inclusiv, în Marea Britanie care ar aparține controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Mai exact, parlamentara prezintă lista companiilor nerezidente creditoare în cadrul schemei de tranzitare a mijloacelor bănești prin intermediul băncii comerciale „MOLDINDCONBANK”.

Șirul mai jos de entități juridice fondate în paradisuri fiscale - zone off-shore, l-am decupat din unul dintre răspunsurile oferite Comisiei Laundromat de către Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB). Aceste companii fantomă le găsiți și în alte scheme, inginerii financiare marca Platon/Plahotniuc/Șor &Co. Atașez această filă ca să înțelegeți de ce anume Marea Britanie a fost destinația lui Platon, ca de acolo să ceară azil politic”, a scris Grigoriu.

Amintim că Deschide.MD a scris cu referire la surse că Veaceslav Platon a decolat duminica, 18 iulie, de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre Londra, unde ar urma să ceară azil politic.

Detalii: SURSE// Veaceslav Platon a zburat la Londra, unde ar intenționa să ceară azil politic

Citiți și: Litvinenco despre „fuga” lui Platon: Nu se putea face fără acceptul procurorului general