Deputatul PAS Lilian Carp sugerează că există ceva suspect în evenimentele din această săptămână legate de anumite instituții, subliniind că sunt „prea multe coincidențe”. Reacția sa vine după ce serverele de la toate punctele vamale din R.Moldova au căzut, au fost distruse toate bazele de date publice de la Curtea de Conturi în urma unui atac cibernetic și a izbucnit un incendiu în subsolul fostului sediu al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Poștei Moldovei.

„Ieri a fost atac cibernetic la Curtea de Conturi și au căzut serverele la Vamă. Azi, incendiu la sediului Ministerului Tehnologiilor și Poștei Moldovei. Prea multe coincidențe”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook. 
Amintim că, pe 15 iunie 2021, toate punctele vamale din R.Moldova au fost blocate după o defecțiune tehnică ce a dus la căderea serverelor.


În aceeași zi, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a anunțat că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.