Președintele consiliului raionul Rezina, Valeriu Ciorici a fost suprins cu mașina de serviciu parcată în curtea casei sale din satul Țareuca. În loc să explice de ce folosește mașina de serviciu în scopuri personale, socialistul Ciorici a făcut-o pe neznaiul.

Reporter – Bună seara. Domnule Ciocirici, dumneavoastră sunteți?

Valeriu Ciorici – Nu, dar ce?

Reporter – Aș vrea să discut cu Domnia sa, dacă este posibil.

Valeriu Ciorici – Nu-i posibil.

Reporter – De ce?

Valeriu Ciorici – De atâta.

Reporter – Nu-i acasă sau care ar fi motivul?

Valeriu Ciorici – Dvs. cine sunteți?

Reporter – Sunt Nicolai Coșeru, reporter la portalul de știri NordNews.md și am vrea să discutăm cu domnul Ciorici dacă este posibil.

Valeriu Ciorici – Nu-i posibil. El e ocupat.

Reporter – Dumnealui e ocupat.

Valeriu Ciorici – Da.

Reporter – Rugați-l, vă rog frumos că presa dorește să discute cu dumnealui. Vrem să-l întrebăm de ce se folosește de mașina de serviciu în scopuri personale?

Valeriu Ciorici –  Fiindă că nu-i reperat garajul de la Rezina, de atâta.

Reporter – Acesta ar fi motivul?

Valeriu Ciorici – Cred că, nu știu.

Reporter – De ce nu lasă autoturismul acolo, la Rezina?

Valeriu Ciorici – Să o lase în mijlocul drumului?

Reporter – Considerați că e normal că vă deplasați de la serviciu până la domiciliu..

Valeriu Ciorici – El nu se deplasează.

Reporter – Vedem mașina parcată în fața casei, în ogradă.

Valeriu Ciorici – Eliberați vă rog poarta.

Reporter – Îl chemați pe domnul Ciorici să ne ofere un comentariu, să aflăm de ce se folosește de mașina de serviciu în scopuri personale, o mașina plătită din banii contribuabililor, din banii poporului?

Am încercat să obținem, în repetate rânduri, o reacție de la alesul local, dar fără succes. Valeriu Ciorici a refuzat să vorbească cu presa.

„Domnule Ciorici, vă rugăm frumos să ieșiti să ne oferiți un comentariu. Domnule Valeriu v-ați făcut că nu sunteți dumneavoastră și ați fugit în casă”

Cine este Valeriu Ciorici?

Valeriu Ciorici a fost ales în funcția de președinte al Consiliului raional Rezina pe 25 noiembrie 2019. Pentru candidatura lui Ciorici, care era în același timp, liderul fracțiunii PSRM în teritoriu, au votat 16 din 27 de consilieri ai raionului Rezina din fracțiunea PSRM, PDM și ȘOR.

Economist-contabil de profesie, socialistul Ciorici a mai deținut funcția de președinte al raionului Rezina în perioada 2003-2011, fiind pe atunci reprezentant al Partidului Comuniștilor. Din 2011 până în 2013, el a ocupat fotoliul de vicepreședinte.

În declarația de avere și interese personale pentru 2020, depusă la ANI pe data de 31 martie curent, alesul local a indicat un venit de 170 de mii de lei din salariul de președinte de raion. El a ridicat lunar o pensie de 6 mii de lei și a beneficiat de o indemnizație de 1875 de lei de la Consiliul Raional, dar și 600 de lei de la Consiliul Orășenesc Rezina. Familia Ciorici a mai obținut și un venit de 11 mii de lei sub formă de dobândă de la mai multe bănci unde, cumulativ, dețin un depozit de 302 mii de lei și 11 170 de dolari.

Potrivit aceluiași document, familia Ciorici locuiește într-o casă de 95 m.p., care are un garaj de 28 m.p. a căror valoare indicată este de 0 (!) lei. Acesta mai deține și câteva construcții accesorii cu suprafața totală de 343 m.p.

Alesul poporului este proprietar a două terenuri agricole, două terenuri intravilane, dar și a unui extravilan cu suprafața totală de 7,2 ha. Acesta nu indică că ar avea în proprietatea sa un automobil.

Portalul de știri NordNews a scris anterior că și președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a folosit mașina de serviciu în scopuri personale.

La fel a procedat și președintele consiliului raionul Edineț, Nicolai Melnic care se deplasa la și de la muncă cu automobilul de serviciu.

Sursa: Nordnews.md