Fracțiunea Parlamentară a Platformei DA a semnat și transmis un demers în adresa prim-ministrului interimar să verifice legalitatea concedierii lui Ion Iovcev, directorul unicului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, liceul „Lucian Blaga”.

„Speram că, Guvernul în calitate de autoritate publică ierarhic superioară va verifica legalitatea concedierii față de cel ce a menținut și promovat timp de aproape trei decenii valorile statului Republica Moldova pe un teritoriu ocupat și necontrolat de către autoritățile de la Chișinău, sperând că într-o bună zi statul Republica Moldova să revină în albia constituționalității”, scrie deputatul Liviu Vovc pe pagina sa de Facebook. 
Totodată, Platforma DA condamnă acțiunea ministrului Educației, Lilia Pogolșa, care l-a anunțat prin telefon pe Iov Iovcev despre ultima sa zi de muncă. 
„Condamnăm acțiunea doamnei Lilia Pogoloșa, Ministrului Educației, Culturii și Cercetării referitor la concedierea, în mod abuziv a domnului Ion Iovcev. Este o lovitură directă împotriva unui profesionist, a unui om al demnității și dreptății, a unui om care a dat dovadă de curaj în toți acești ani, a unui om care s-a dedicat cu suflet pentru a păstra spiritul limbii române în regiunea Transnistreană”, a conchis Vovc. 
Amintim că, ieri, Ion Iovcev, directorul unicului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, liceul „Lucian Blaga”, a fost eliberat din funcție, după ce s-a aflat în fruntea instituției mai bine de 29 de ani. Despre ultima sa zi de muncă a fost anunțat prin telefon. 

Detalii: Directorul unicului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost eliberat din funcție

Tot ieri, europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Ion Iovcev va fi consilierul său. 

Detalii: Concediat de Chișinău, angajat la Bruxelles. Ion Iovcev va fi consilierul unui europarlamentar