Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, a transmis, prin intermediul președintelui R.Moldova Maia Sandu, un mesaj de compasiune pentru familiile muncitorilor moldoveni care au decedat în tragicul accident de la Anvers (Antwerpen). Despre aceasta anunță Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, concetățeanul nostru care era căutat, de ieri, sub dărâmăturile clădirii în construcție ce s-a prăbușit în Belgia a fost găsit fără suflare. Astfel, tragedia din Anvers a adus durere în cel puțin două case din Moldova și ne-a întristat profund pe toți.

Acum câteva clipe, Prim-ministrul Belgiei, domnul Alexander De Croo, mi-a transmis un mesaj de compasiune pentru familiile muncitorilor moldoveni care au decedat în tragicul accident și m-a asigurat că lucrează îndeaproape cu Ambasada noastră la Bruxelles pentru a oferi tot sprijinul apropiaților acestora.
Exprim, încă o dată, sincere condoleanțe pentru familiile celor doi conaționali care și-au pierdut viața în acest teribil accident și le doresc putere și rezistență”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 
Amintim că, o clădire din Belgia, aflată în construcție, s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori. Mai multe persoane au murit, iar altele au ajuns la spital. Printre victime erau și trei cetățeni moldoveni. Doi au murit, iar unul a fost internat în stare gravă.