Platforma DA anunță pentru mâine 21 iunie 2021, ora 11:00, un protest la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, prin care va cere susținerea fermierilor, susținerea produselor agroalimentare autohtone, subvenționare onestă a agriculturii și alte.e

„Platforma DA consideră că guvernarea nu are politici bune pentru antreprenorii de la sate, pentru fermierii noștri, pentru agricultori, pentru comunitățile noastre rurale care sunt pe cale de dispariție din cauza lipsei locurilor de muncă și a exodului populației.
În fața intemperiilor naturale, în fața pandemiilor și a crizelor multiple fermierii sunt lăsați să se descurce cum pot, fără a primi ajutorul necesar de la stat, așa cum se întâmplă în toate țările civilizate!
Noi ne dorim o viață decentă la sate, cu locuri de muncă acasă, cu susținere pentru fermieri. Noi ne dorim ca produsele moldovenești să fie vizibile pe rafturile supermarketurilor, ca importurile să nu prevaleze asupra produselor agroalimentare autohtone, iar offshorurile să nu stăpânească agricultura țării. Noi ne dorim o subvenționare onestă, fără corupție, a agriculturii!
E mult? Nu! E NORMAL!”, se arată în anunțul Platformei DA.