În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 30 506 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 15 810 traversări persoane, dintre care 8 298 treceri la frontiera moldo-română, 3 147 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 365 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 365 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 187 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 086 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați - 1 363 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Reni – 912 traversări persoane;
 
Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- 12 tentative de trecere a frontierei cu acte falsifcate, dintre care opt teste Covid-19;
- 71 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);
 
În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 30 506 persoane și completate 2 212 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).
 
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 131 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
 
Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.
 
Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie