Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj după ce în orașul Antwerpen din Belgia s-a prăbușit o clădire, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova. Președintele susține că a primit asigurări de la Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles că se află contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Totodată, Maia Sandu a transmis condoleanțe familiei tânărului decedat.

„Am aflat cu tristețe despre tragedia produsă astăzi în orașul Anvers din Belgia, în care au avut de suferit și câțiva concetățeni de-ai noștri. În urma prăbușirii unei clădiri aflată în construcție, un tânăr de 29 de ani, care muncea pe schele, a murit. Alt cetățean moldovean se află la spital, sub supravegherea medicilor, iar al treilea încă este căutat sub dărâmături. Sperăm foarte mult că este în viață și că ajutorul medical necesar îi va fi acordat în timp util.
Am vorbit cu Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles, care m-a asigurat că se află în contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Le doresc putere pentru a trece peste această cumpănă. Totodată, transmit sincere condoleanțe familiei tânărului decedat”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 
Amintim că, o clădire din Belgia, aflată în construcție, s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori. Mai multe persoane au murit, iar altele au ajuns la spital. Printre victime erau și trei cetățeni moldoveni, dintre aceștia unul a murit, unul este grav rănit, iar altul încă nu a fost găsit sub dărâmituri.