Astăzi, Platforma DA i-a comemorat pe cei uciși mișelește la 19 iunie 1992, când la Tighina s-a produs un măcel în care au murit sau au fost răniți sute de militari și civili.

Deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, împreună cu alți camarazi de arme au organizat depunerea de flori de la monumentul celor căzuți la Varnița.

„Fie că ne dăm seama, fie că ne prefacem că nu vedem acest lucru, războiul de la Nistru din 1992 a fost cea mai mare traumă de după obținerea independenței Republicii Moldova. Abia câștigată, formal cel puțin, a fost apărată de niște tineri care credeau în statul lor nou, pentru care și-au vărsat sângele, considerând că acesta merită să prospere și să înflorească, indiferent dacă vor trăi să-l vadă înflorind și prosperând sau nu...

Luptele de la Tighina, din 19 iunie 1992, au fost un adevărat măcel, în care au murit sau au fost răniți sute de militari și civili. Acei care își țin minte camarazii căzuți și alți oameni pentru care ceea ce s-a întâmplat în 1992 contează și astăzi am organizat o depunere de flori la Varnița. Este o datorie pentru noi să ne ținem minte eroii și să facem tot ce putem ca așa ceva să nu se mai repete. Este o datorie pentru noi să fim prezenți la asemenea comemorări și să ne pătrundem de semnificația lor”, a menționat Moțpan. 

Amintim că, astăzi se împlinesc 29 de ani de la luptele de la Tighina, unde în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

(VIDEO) 19 - 22 iunie 1992 // Astăzi se împlinesc 29 de ani de la Masacrul de la Tighina