Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, de către autoritățile locale, despre prăbușirea în orașul Antwerpen a unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Echipa ambasadei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu patronul societății de construcție, precum și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.
 
Confom informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărămături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate.
 
Potrivit autorităților locale, operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetațean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărămături.