La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare. Evenimentul a coincis cu marcarea celor 45 de ani de la fondarea instituției medicale. Secţia dispune de 14 paturi şi este dotată integral pentru prestarea serviciilor de terapie intensivă. Lucrările de reparație capitală, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost finanţate de municipalitate, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și alți parteneri externi, transmite IPN.

Odată cu deschiderea noii secții, spitalul „Sfânta Treime” va fi instituția cu cel mai mare număr de locuri pentru terapie intensivă din republică – 68. Noua unitate structurală este asigurată cu toate conexiunile și standardele necesare pentru profilul respectiv: oxigen, ventilare, vacuum etc. Costul total al investițiilor este de circa 50 de milioane de lei, inclusiv 10 milioane alocate de Primărie, a precizat directorul spitalului, Oleg Crudu.

Șeful Departamentului terapie intensivă și reanimare, Alexandru Cornogolub, a menționat că prin deschiderea noii secții s-a realizat un vis al angajaților spitalului „Sfânta Treime”, dar și speranța bolnavilor de a beneficia de asistență medicală cu tehnologii moderne și avansate. „Dotarea acestei secții face posibilă aplicarea noilor tehnologii și metode de tratament avansate, pentru a oferi bolnavului critic șansa de a supraviețui, dar și a ne bucura noi de succesele noastre, pentru că orice viață salvată reprezintă o bucurie pentru noi”, a spus doctorul, citat într-un comunicat de presă al primăriei.

Necesitatea creării acestei unităţi pentru sistemul medical municipal a apărut odată cu debutul pandemiei de COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile pe care le acordă pacienţilor pe diferite profiluri, tratează̆ şi pacienţi cu coronavirus.