Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu o reacție după ce în presă a apărut un document potrivit căruia 29 angajați ai instituției ar fi fost implicați în răpirea la Chișinău a fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus. Într-un comunicat de presă, SPPS neagă informația publicată, precizând că documentul reprezintă un fals.

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind posibila „implicare a unor angajați ai SPPS în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus”,  Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarea declarație.

Serviciul neagă categoric şi respinge cu fermitate alegațiile precum că ofițerii SPPS ar fi „implicați” în răpirea fostului judecător ucrainean. În ceea ce privește așa-zisul document, la care fac referire unele surse media, în care se prezintă o listă de 29 de persoane din cadrul SPPS, acesta reprezintă un fals, fapt confirmat și de către Serviciul de Informații și Securitate.

Reiterăm că Serviciul este concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale care privesc exclusiv asigurarea protecției demnitarilor de stat, fiind o instituție apolitică și echidistantă în activitatea pe care o desfășoară conform legislației”, se arată în comunicat.

Anterior, și Serviciul de Informații și Securitate a venit cu mai multe precizări pe acest fapt. SIS a menționat că „așa-numitul document emis de către instituție, la care se face referire în mijloacele de informare în masă, reprezintă un fals, fapt despre care vor fi informați oficial și membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus”.

De precizat că News Maker a publicat un document care ar demonstra posibila participare la răpirea lui Ceaus a angajaților SPPS. Documentul ar conține numele și prenumele a 29 de angajați ai Serviciului. 

Detalii: Precizările SIS urmare a informațiilor privind cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus