Inga Grigoriu, deputata Platformei DA, președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, a făcut o plângere la Procuratura Generală, după ce controversatul afacerist Veaceslav Platon a sunat-o miercuri, încercând s-o intimideze, cerându-i socoteală privind publicarea unor documente şi privind declarațiile deputatei despre faptul că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui Platon în Laundromatul rusesc şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

Inga Grigoriu specifică contextul în care a fost sunată de Veaceslav Platon - în aceiași zi în care a apărut declarația sa în mass-media – și, având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, dânsa consideră că este vorba de exprimarea unei amenințări în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat în Parlamentul R. Moldova, inclusiv de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”.

De asemenea, Inga Grigoriu invocă culegerea ilegală a unor informații legate de viața sa privată fără a-i avea consimțământul, dat fiind faptul că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon, precum și bănuiala de filaj a sa și a membrilor familiei sale. Bănuiala este alimentată de prezența suspicioasă a unui automobil de model „Pasat”, culoare neagră, în apropierea casei din or. Sângera, unde locuiește deputata și familia sa.

Inga Grigoriu solicită PG să examineze plângerea, să dispună urmărirea penală și tragerea la răspundere penală a cetățeanului Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plângere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 177 alin. (1) , art. 178 alin. (2) lit.c) Cod penal și să fie informată despre rezultatul examinării prezentei plângeri.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat", Inga Grigoriu, a publicat miercuri, 16 iunie, mai multe documente care lasă de înțeles că frauda bancară a început încă din 2010 și anume atunci când persoane apropiate lui Veaceslav Platon au luat mai multe credite neperformante. Mai mult, Grigoriu a publicat documente din care relevă că anume controversatul om de afaceri a fost implicat în „Laundromatul rusesc”.

DOC // Președintele comisiei „Laundromat” prezintă dovezi că Platon ar fi fost implicat în furtul de la BEM și în spălătoria rusească

„Brigada lui Slava”, sau cum și-a infiltrat Platon procurorii potriviți în anturajul conducerii PG

Ulterior, Platon a sunat-o pe Grigoriu pentru a-i cere socoteală după ce aceasta a publicat documente şi a declarat că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui în Laundromatul rusesc şi devalidarea sistemului bancar moldovenesc. Deputata a precizat că Platon a numit-o urât şi a acuzat-o că este mincinoasă.

Detalii: Președintele comisiei „Laundromat”, telefonată și jignită de Veaceslav Platon: „A încercat să mă intimideze”