Serviciul de Informații și Securitate vine cu unele precizări privind cazul ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, după ce în presă a apărut un document potrivit căruia 29 angajați ai SPPS ar fi implicați în răpirea la Chișinău a fostului judecător ucrainean.

SIS menționează că „așa-numitul document emis de către instituție, la care se face referire în mijloacele de informare în masă, reprezintă un fals, fapt despre care vor fi informați oficial și membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus”.

Instituția își reiterează poziția și neagă orice implicare în activități ilicite legate de posibila răpire a cetățeanului ucrainean. În același timp, investigațiile pe acest caz continuă, iar SIS acordă suport constant organelor de ocrotire a normelor de drept întru elucidarea tuturor circumstanțelor și stabilirea persoanelor implicate.

Totodată, SIS solicită insistent verificarea oricăror documente sau informații atribuite instituției, apelând la emitenți întru evitarea dezinformării și promovării falsurilor cu potențial de a afecta securitatea națională a Republicii Moldova.

Amintim că, News Maker a publicat un document care ar demonstra posibila participare la răpirea lui Ceaus a angajaților SPPS. Documentul ar conține numele și prenumele a 29 de angajați ai Serviciului. 

Sursa doc.: News Maker