Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale confirmă acțiunile de umrărire penală care au vizat astăzi membrii unui grup criminal organizat care au pus la cale schema de filaj a unui magistrat al Curții de Apel.

Potrivit lui Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, în gestiunea procurorilor se află un dosar care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător, cu privire la care azi au loc descinderi.

„În rezultatul prelucrării informației prezentate de către organele operative, acum două luni, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. Astăzi, conform probelor acumulate, din punct de vedere tactic, au fost efectuate, în paralel, mai multe percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri. De asemenea, a avut loc reținerea mai multor persoane. La moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale. Deoarece, chiar în aceste momente, acțiunile de urmărire penală sunt în fază activă, alte date detaliate pe acest caz nu putem oferi”, ne-a spus Gaitur.

Reprezentantul PCCOCS a ținut să menționeze că vor reveni cu mai multe amănunte, în măsura în care acestea nu ar fi de natură să împiedice buna desfășurare a investigațiilor.

Amintim că Deschide.MD a scris în această dimineață, cu referire la surse din cadrul PG, că ofițerii SIS în comun cu procurorii au reținut patru persoane, cu antecedente penale, după ce ar fi pus la cale o schemă de filaj în interesele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Potrivit surselor Deschide.MD, din cadrul Procuraturii Generale, cele patru persoane, care ar avea legături cu firmele lui Veaceslav Platon, ar fi filat un judecător de la Curtea de Apel Chișinău, în gestiunea căruia se afla un dosar ce are tangențe cu controversatul om de afaceri.

Aceleași surse susțin că membrii grupului criminal organizat ar fi acționat la indicațiile și în interesul lui Platon.

Controversatul om de afaceri a negat informațiile.

UPDATE // Interlopi reținuți de SIS în Chișinău. Ar fi filat un judecător de la Curtea de Apel, la indicațiile lui Platon