De la începutul anului, 2 138 de persoane şi-au programat online vizita la casele teritoriale de asigurări sociale pentru stabilirea prestaţiei sociale, dintre care s-au prezentat şi au fost deserviţi 1 475 cetăţeni. Cele mai multe programări au fost făcute pentru stabilirea pensiilor şi alocaţiilor, a indemnizaţiilor familiilor cu copii, maternitate şi paternitate, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește că, beneficiarii tuturor prestaţiilor sociale pot să-şi programeze în continuare în regim online vizita la casa teritorială de asigurări sociale, accesând bannerul "Programare online la CTAS" de pe pagina web a CNAS www.cnas.md.

Pentru programarea online trebuie să selectaţi oficiul CTAS conform vizei de domiciliu, tipul serviciului, data naşterii, IDNP-ul, numele, prenumele, precum data şi ora programării. 

În zilele de luni, marţi şi miercuri sunt deserviți solicitanții/beneficiarii de pensii, alocaţii, compensaţii şi ajutoare. Joi şi vineri sunt deserviți solicitanții/beneficiarii de indemnizații pentru familiile cu copii, indemnizații de maternitate și indemnizații paternale. Zilnic, de luni până vineri se pot adresa solicitanții/beneficiarii de ajutoare de deces şi bilete de tratament balneosanatorial, precum și persoanele fizice și juridice plătitori de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat, inclusiv pentru eliberarea certificatelor. 

Pe site-ul oficial  al instituţiei www.cnas.md, în partea dreaptă a paginii, veţi găsi toate serviciile  prestate de Casa Naţională în mod electronic.

Pentru orice întrebări ce ţin de "Programarea online la CTAS" contactaţi Centrul de Apel al CNAS la telefonul 022 257 777.