Primăria municipiului Chișinău și Consiliul Județean Buzău au stabilit relații de colaborare între cele două unități administrativ teritoriale. Primarul General, Ion Ceban, aflat în vizită la Buzău, suține că discuțiile cu partea română s-au axat pe subiecte care se referă la susținerea și inițierea, în baza principiilor egalității și reciprocității, a relațiilor de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților.

În cadrul vizitei a fost semnat Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău-Sectorul Botanica și Județul Buzău din România.

Potrivit lui Ion Ceban, în baza documentului, vor fi inițiate colaborări social-economice reciproc avantajoase cu o atenție deosebită față de întreprinderile mici și mijlocii. „Vom încuraja investițiile la nivel local și raional, vom organiza informarea și susținerea reciprocă pentru promovarea dezvoltării economice, precum și facilitarea schimburilor culturale, colaborarea între colectivele artistice și ansambluri folclorice dintre cele două unități administrativ-teritoriale", a conchis Primarul General.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, susține că acordul semnat „este o continuare și o întărire a angajamentului față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova”.
 
„O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului! Prin Acordurile de cooperare semnate astăzi, Județul Buzău a devenit frate cu Municipiul Chișinău și cu Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău. Este o continuare și o întărire a angajamentului nostru față de păstrarea tradițiilor din România și Republica Moldova, o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, odată cu trecerea timpului.
 
Buzăul este primul județ din România care semnează un Acord de cooperare cu Municipiul Chișinău. Proiecte precum "Zilele Chișinăului la Buzău" - un festival pe care îl vom organiza anul acesta în luna septembrie sau amenajarea și denumirea unui scuar din Chișinău "Titulescu" vor reprezenta bazele unui început frumos și ale unui parteneriat durabil. Știți deja că sunt un susținător al relațiilor de colaborare dintre cele două țări, consider că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi.
 
Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova. În egală măsura, doresc să le mulțumesc domnului deputat Marcel Ciolacu și tuturor invitaților care ne-au fost astăzi alături și cu care am marcat acest moment istoric”, a scris pe Facebook Petre Emanoil Neagu.