Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție. Dispoziția a fost semnată pe 14 iunie curent de către primarul Ion Ceban, drept motiv fiind invocat faptul că Bucearschi a obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale, scrie Ziarul Național.

Tatiana Bucearschi acuză faptul că a fost demisă la solicitarea expresă a consilierei socialiste, Eugenia Ceban, mama primarului capitalei, care l-ar promova pe Boris Gîlcă în această funcție.

Cel mai interesant este că e vorba de evaluarea pe anul 2020, an în care am fost premiată, inclusiv cu diplome, pentru că am ținut la control pandemia și sfera socială la nivel de municipiu. Au hotărât să se izbăvească de mine ca să-l pună în loc pe domnul Gîlcă, care este și astăzi ilegal în funcția de adjunct al Direcției. Am înregistrări în care Eugenia Ceban îmi spune să-mi iau catrafuțele și să plec”, a declarat Tatiana Bucearschi pentru Ziarul Național.

Aceasta reclamă proceduri încălcare în ceea ce privește demiterea sa și anunță că va ataca dispoziția primarului Ceban în instanța de judecată.