Cât a stat în Penitenciarul 13, Valerian Mânzat a schimbat capotul alb personalizat pe vesta portocalie de lucrător menajer, crosa de golf a înlocuit-o cu o cârpâ și o căldare cu apă, iar locul iahturilor și avioanelor private l-au luat coridoarele triste ale pușcăriei. Sursele Deschide.MD ne-au spus că avocatul ar fi scris o cerere pe numele șefului Penitenciarului prin care a cerut să i se permită munca neremunerată, doar ca să nu stea în celulă.

Câteva poze obținute de redacția Deschide.MD ni-l arată pe Mânzat în ipostaze mult mai modeste decât ne-a obșinuit el pe rețelele de socializare.

Din imagini se vede cum Valerian Mânzat muncește cu spor, spalând pereții penitenciarului. Este îmbrăcat în vestă tipică spcială, iar alături de el stau gardienii care îl monitorizează. 

Potrivit regulamentelor interne, deținuții sunt obligați să își facă singuri ordine în celulă. Cât ține de curățenia pe coridoare aceasta este asigurată de deținuți ”angajați” în sectorul de deservire menajeră, contar unor sume de bani.  Totuși, o oră pe zi, toți deținuții sunt obligați sa efectueze munca neremunerată, pentru menținerea curățeniei în penitenciar.

Iată cum a fost surprins Valerian Mânzat:

Și iată cu ce poze ne-a obișnuit Valerian Mânzat, pe rețele: