Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și membri ai Ambasadei, au participat în data de 11 iunie 2021 la un meci demonstrativ de oină, sportul național la României și al Republicii Moldova.

„Evenimentul sportiv a avut loc pe stadionul „Zimbrul” din Chișinău, în cadrul manifestărilor de marcare a Zilei Europei în Republica Moldova. Acțiunea a fost organizată de Ambasada României împreună cu Delegația UE de la Chișinău, evidențiindu-se încă o dată principiul unității prin diversitate specific UE”, anunță Ambasada României în R.Moldova pe pagina de Facebook.
 
Ambasadorul român a subliniat in discursul său inaugural acele valori, principii europene și tradiții care unesc românii de pretutindeni, iar întâlnirea sportivă a arătat că suntem „solidari pentru sănătate, împreună pentru un viitor mai bun”.
 
Meciul a evidențiat o dată în plus caracterul special al relațiilor care există între România și Republica Moldova, fundamentate pe aceeași limbă vorbită, istorie, obiceiuri și tradiții comune.