Mai mulți deputați PSRM și lideri ai organizațiilor teritoriale s-au adunat astăzi „la frigărui", la iazul din satul Brăviceni, raionul Orhei, care ar aparține deputatului socialist, Mihai Paciu. La eveniment a participat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanaia, dar și liderul PSRM, Igor Dodon, fapt confirmat de deputatul socialist Grigore Novac.

Deși merg în alegeri în bloc electoral cu comuniștii, deputații PSRM au preferat să se adune izolat de PCRM, „pentru a pune la punct strategia de campanie”. Cel puțin așa a afirmat deputatul PSRM – Grigore Novac. Deși se dorea a fi o întâlnire discretă, în urma apariției jurnaliștilor, mai mulți reprezentanți ai PSRM au început a face postări cu reuniunea pe rețelele de socializare.

La solicitarea jurnaliștilor Deschide.md, deputatul Mihail Paciu, proprietar al locației, a trecut la agresarea ziariștilor, chiar dacă Grigore Novac încerca să tempereze spiritele. Paciu îndemna și alte persoane prezente să bruscheze și să îmbrâncească jurnaliștii, numindu-i „proști făcuți cu degetul”.

 

Cu toate că Novac a asistat la acțiunile agresive ale colegului său Paciu în raport jurnaliștii, acesta refuza să recunoască că Paciu a avut un comportament violent față de ziariști.

Înainte de incident, jurnaliștii de la Deschide.MD au surprins imagini cu drona de la „hostropățul socialist” de pe malul iazului. După ce au observat drona, deputații PSRM au renunțat la discreția ședinței și au plasat imagini de la reuniune pe rețelele de socializare.