UPDATE // 09:29 // Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, condamnatul a deteriorat lacătul de la tavan care duce spre acoperișul blocului administrativ și, escaladând edificiile de pază ale penitenciarului, s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

„În prezent, de către serviciile abilitate ale sistemului administrației penitenciare, în comun cu organele de poliţie, se întreprind acţiunile necesare de căutare a condamnatului, fiind constituite filtre în localitățile din raza penitenciarului. Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşeşte din anul 2019, acesta riscă a fi condamnat suplimentar în baza art. 317 Cod penal „Evadarea din locurile de detenție”.Menționăm că anterior, deținutul a mai fost condamnat”, se arată într-un comunicat al ANP.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ

Un tânăr este căutat de oamenii legii, după ce noaptea trecută a evadat din Penitenciarul Nr.4 Cricova.

Deținutul  în vârstă de 28 de ani, originar din satul Purcari, Ștefan Vodă, a evadat în jurul orei 01:10, din sectorul Nr.7 al penitenciarului.

Acesta era condamnat la 12 ani de pușcărie pentru furt, violare de domiciliu, ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.