Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a primit un lot impunător de echipamente medicale performante de la Compania română ”Cerealcom Dolj”, condusă de familia Cornelia și Mihai Anghel. Echipamentul, în valoare de 5 mln lei, este destinat pentru a fi folosit de personalul medical din cadrul Departamentului Terapie Intensivă și Reanimare.

Astfel, au fost recepționate 10 aspiratoare de 15L, 10 paturi echipate cu saltea pasivă antiescare, 10 stative de perfuzie, un aparat pentru ecografie Philips Lumify, 10 monitoare Philips Efficia CM12, 8 injectomate Medima S200, 12 injectomate Braun Compact Plus, 10 infuzomate Medima P200, 5 ventilatoare medicale Philips Trilogy EVO+ Modul FiO2, 5 aparate de terapie oxigen Sepray OH70C- HiFlow, 5 consumabile pentru Sepray OH70C.
 
Donația a fost posibilă datorită implicării și generozității cunoscutului artist român, Tudor Gheorghe, care a fost prezent la evenimentul oficial de donație desfășurat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, sâmbătă, 15 mai.
„Această donație reprezintă un suport important pentru noi. Atenția și dorința de a face bine oamenilor pe care nu-i cunoști este un semn de noblețe și de multă semnificație. Sprijinul acordat va contribui plenar la combaterea pandemiei COVID-19 și la îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate pacienților internați la IMU. Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim”, a menționat directorul spitalului, Mihail Ciocanu.