Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a publicat lista agricultorilor care vor beneficia de motorină, din cele 6000 tone donate de România. Este vorba despre 3 416 solicitanți. Potrivit documentului AIPA, canditatea de motorină va fi oferită în funcție de suprafața eligibilă. Cele mai multe solicitări pentru a primi motorină au venit din partea agricultorilor din Cahul - 230 la număr. Urmează Căușeni cu 177 solicitări și Orhei cu 160 solicitări. Din UTAG au venit 159 solicitări.

Amintim că, prima tranșă din ajutorul umanitar constând în 6000 de tone de motorină oferit de România pentru agricultorii afectați de secetă din Republica Moldova a ajuns ieri în R.Moldova. 

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020, și reprezintă o materializare a eforturilor susținute depuse de statul român în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, completând alte acțiuni în această direcție realizate în ultima perioadă, printre care donarea a peste 300.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane euro.

Detalii: VIDEO // Prima tranșă din cele 6000 tone de motorină, donate de România, a ajuns în R.Moldova