Președintele Maia Sandu a mulțumit României pentru livrarea primei tranșe de 1200 de tone din cele 6000 de tone de motorină.

„Săptămâna începe cu o veste bună - ajutorul atât de necesar pentru agricultorii afectați de secetă a ajuns în Moldova. Prima tranșă de 1.200 de tone din cele 6.000 de tone de motorină donate de România Republicii Moldova a ajuns la stația Ocnița de unde Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuția acesteia către agricultori. Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu! Mulțumim, România, pentru că ne ești alături și în vremuri grele, și în vremuri bune”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinția va „monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei”.

„Acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a mai menționat Sandu.

VIDEO // Prima tranșă din cele 6000 tone de motorină, donate de România, a ajuns în R.Moldova

Prima tranșă din ajutorul umanitar constând în 6000 de tone de motorină oferit de România pentru agricultorii afectați de secetă din Republica Moldova a fost predată astăzi, luni, 17 mai 2021, autorităților de la Chișinău, în cadrul unei ceremonii la care au participat, din partea României, domnul Gheorghe Alecsei, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, precum și domnul Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. Din partea Republicii Moldova a participat domnul Veaceslav Negruță, consilier prezidențial și domnul Ion Perju, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020, și reprezintă o materializare a eforturilor susținute depuse de statul român în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, completând alte acțiuni în această direcție realizate în ultima perioadă, printre care donarea a peste 300.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane euro.