Autorităţile din Chișinău examinează posibilitatea trecerii de la Codul Roşu la cel Portocaliu – pericol de transmitere a infecției COVID-19. Aceasta, în contextul scăderii numărului de infectări. „Indicatorul de incidență este în continuă scădere şi sperăm, cu timpul, vom trece de la Cod Roşu la Cod Portocaliu şi, cu încetul, vom trece de pandemie”, a spus, luni, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, la ședința online de la Primărie, transmite IPN.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a menţionat că vaccinarea rămâne prioritatea anului 2021 şi că vaccinuri sunt suficiente. Vaccinarea în Chișinău nu mai are loc pe bază de etape, e disponibilă pentru toți doritorii. În următoarele săptămâni se vor organiza maratoane de vaccinare, cu mobilizarea diferitor grupuri de cetățeni. Chișinăuienii se pot vaccina la orice instituție medicală de asistență primară, cu adresare liberă sau în bază de programare.

Potrivit ultimelor date, 198 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitalele municipale, dintre care 21 din raioanele ţării. Sub supraveghere se află 1 222 de persoane. În capitală au fost vaccinați 56 de mii de oameni. Aproape 6 mii și-au administrat și rapelul.