Judecătorul ucrainean răpit recent din Chișinău, Nicolai Ceaus, a apărut astăzi prima dată în spațiul public, după incident. Acesta a publicat un video pe canalul său de telegram în care anunță că este sănătos, în siguranță și că răpirea sa nu a fost una adevărată, ci una necesară din cauza unor pericole care îl pășteau la Chișinău.

„La momentul de față nu pot să spun unde mă aflu. Cineva încearcă să speculeze pe așa-zisa răpirea. Cred că este clar pentru cine este convenabil acest lucru. (…) Răpirea într-adevăr a avut loc, însă nu acum, ci în anul 2016. De atunci, am fost amenințat în permanență. Oamenii responsabili de acest lucru se tem că eu mă voi întoarce și voi începe a face dezvăluiri. Le mulțumesc prietenilor mei care m-au ajutat să fug de pușcărie și moarte. În timpul apropiat, intenționez să mă prezint în Ucraina și împreună cu avocații mei să dau răspunsuri la toate întrebările societății ucrainene și ale autorităților”, a spus Ceaus.

Amintim că Nicolai Ceaus, care se ascundea de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în sec.Centru al capitalei R.Moldova.

Detalii: Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, anunțat în căutare de autoritățile de la Kiev, răpit în centrul mun.Chișinău

Citiți și: VIDEO // Momentul răpirii judecatorului ucrainean, Nicolai Ceaus, în mun.Chișinău

Poliția capitalei, despre răpirea judecătorului ucrainean: Se întreprind măsuri speciale de investigație și urmărire penală