Procesul de imunizare anti-COVID în municipiul Chișinău se desfășoară lent. Autoritățile locale au făcut apel către populație să se vaccineze, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității, un apel către locuitorii capitalei pentru ca aceștia să participe mai activ la procesul de vaccinare.

Prioritatea anului 2021 este imunizarea anti-COVID. Municipalitatea Chișinău are suficiente doze, nu mai există etape de vaccinare – cine vrea poate să se imunizeze. Vă îndemn să o faceți, doar așa putem opri pandemia”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul capitalei a precizat că numărul locuitorilor municipiului Chișinău vaccinați este mic și a solicitat implicarea jurnaliștilor în popularizarea procesului de imunizare în rândul populației.

Potrivit șefului Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, în municipiu au fost vaccinate până în prezent 56 476 de persoane cu prima doză de vaccin, iar 5797 au fost imunizate și cu rapel.