Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost inaugurată, după reconstrucție capitală, Grădina Publică „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, Pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, Primarul Sectorului 6 al municipiului București, Ciprian Ciucu, E.S. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României (D.R.R.M.), Adrian Dupu, alți oficiali, precum și locuitori ai orașului.

Edilul capitalei a ținut să remarce că realizarea acestui proiect este rezultatul unei munci de echipă, depuse de autoritățile municipale, Pretura sectorului Buiucani și cu susținerea colegilor de peste Prut - Primăria Sectorului 6 București.

De acum încolo, locutorii sectorului se vor bucura de un spaţiu de agrement bine amenajat, verde şi frumos cu havuzuri moderne, cu o scenă amenajată în aer liber, cu spații de joacă și cu un stadion multifuncțional modern. Vom continua să amenajăm orașul, pentru ca chișinăuienii să se simtă confortabil și să se poată odihni chiar în preajma caselor lor", a declarat Ion Ceban.

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, a venit cu un cuvânt de mulțumire către autoritățile de la Chișinău, menționând că este o demonstrație că „frații pot construi lucruri frumoase”.

România a făcut mereu pentru cetățenii R.Moldova tot ce a putut, indiferent de limba vorbită, de națiune, de religie. Aceasta a demonstrat România constant în ultimii 30 de ani și mai ales în ultimii 11 ani de parteneriat strategic”, a declarat el.

Dupu a îndemnat cetățenii din R. moldova să se vaccineze pentru a combate mai ușor pandemia Covid-19: „De astăzi în România în spațiile publice nu se mai poartă mască. Acest lucru a fost posibil pentru că peste 6 milioane de români s-au vaccinat. Acest lucru poate fi posibil și pentru dumneavoastră datorită efortului României care a donat câteva sute de mii de vaccinuri R. Moldova. Dacă vrem să ne bucurăm de acest parc vă îndemn să vă vaccinați”

Cu un mesaj de salut a venit și ambasadorul României, Daniel Ioniță. Diplomatul a precizat că prin aceste acțiuni și sprijin, România dorește să aducă Europa mai aproape de cetățenii R.Moldova.

Ați venit aici să vă bucurați de o seară excepțională care a fost posibilă datorită cooperării dintre Sectorul-6 (București) și municipiul Chișinău. Acesta este unul din multele exemple prin care România a arătat că a fost, este și va fi alături de cetățenii R.Moldova”, a precizat oficialul.

Reabilitarea Parcului „Alunelul" a început în anul 2019 și a fost organizată în 2 etape. În perioada de referință au fost realizate următoarele lucrări: amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, reconstrucția teatrului de vara, instalarea unui sistem automatizat de irigare, modernizarea sistemului de iluminat, amenajarea terenurilor de sport multifuncționale, instalarea fântânilor arteziene moderne și a mobilierului urban, reabilitarea teritoriului adiacent, cu amenajarea unei centuri prevăzute pentru persoanele care practică sportul și pentru cicliști, instalarea sistemului video și audio în parc.

Proiectul de amenajare a Grădinii Publice „Alunelul" din sectorul Buiucani a fost finanțat de Primăria Sectorului 6 al municipiului București, care a alocat 848 mii Euro. Totodată, Primăria Chișinău a alocat anul trecut 6,2 milioane de lei, pentru amenajarea aleilor.