Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, consideră că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă un moment de resetare pentru R. Moldova. Declaraţiile au fost făcute de către ambasador în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Fiecare alegere constituie un moment de reînnoire, un moment de resetare şi de aceea ele trebuie să aibă loc într-un mod repetat la fiecare 4-5 ani. Acum avem de a face cu alegeri anticipate din cauza unor evenimente care au avut loc în perioada recentă. Da, este un moment de resetare, este un moment care va conta nu doar pentru viitorul apropiat, dar şi pentru mulţi ani înainte şi, de aceea este foarte important ca aceste alegeri, ca şi toate alegerile, să fie abordate într-un mod serios, într-un mod bine chibzuit. Mă refer la pregătirea candidaţilor şi a programelor”, a declarat diplomatul.

Bartlomiej Zdaniuk a încurajat cetăţenii să adreseze multe întrebări politicienilor în campania electorală şi să pună presiune pe ei, în sensul bun al expresiei, pentru ca actul guvernării să fie unul calitativ.