Alegătorii pot afla informații despre secția la care votează, procedura de vot și despre alte particularități ale alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 201, graţie faptului că a fost lansat Centrul de Apel, ai cărui operatori vor acorda zilnic consultaţii şi asistenţă în materie electorală tuturor solicitanţilor.

Astfel, cetățenii pot afla despre drepturile lor și cum pot soluționa diferite situații în legătură cu procedurile electorale, ca, de exemplu, cum poți vota în altă parte decât în localitatea unde este înregistrat domiciliul, cum pot depune contestații sau cum și unde pot verifica listele electorale.

Operatorii Centrului de Apel oferă informații  tuturor persoanelor ce vor forma numărul unic de telefon (+373) 22 88 01 01: alegători, funcționari electorali, reprezentați ai concurenților electorali și altor părți interesate.

Linia de informare funcționează de luni până vineri, între orele 08.00 - 17.00, iar sâmbăta și duminica - între orele 09.00 - 17.00 .

Serviciul similar a fost organizată și în cadrul ultimelor două scrutine electorale, iar numărul de apeluri de intrare și de ieșire, la ultimele alegeri (locale generale), a fost de peste 30 000.