Rectorul Universității de Stat din Moldova Igor Șarov a avut astăzi, 14 mai, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Katayama Yoshihiro. La discuții au mai participat prorectorul pentru activitatea științifică, Aurelia Hanganu și președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru.

Rectorul, Igor Șarov, a vorbit despre prioritățile Universității de Stat din Moldova și anume: digitalizarea proceselor educaționale și administrative ale universității; intensificarea cooperării interuniversitare; implementarea proiectelor de mobilitate academică; formarea profesională continuă pentru cadrele universitare; dotarea sălilor de curs/laboratoare cu echipamente multimedia etc.

La rândul său, E.S. Katayama Yoshihiro și-a exprimat disponibilitatea aprofundării relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ambasada Japoniei în Republica Moldova prin susținerea studierii limbii și culturii japoneze în cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze.

Totodată, rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov a semnat un acord de colaborare cu Universitatea TSUKUBA din Japonia privind organizarea mobilităților academice pentru studenții și profesorii ambelor instituții de învățământ superior.

Menționăm că în cadrul întrevederii dr., conf. univ. Igor Șarov și E.S. Katayama Yoshihiro au vizitat și „Piatra bombardată atomic militând pentru pace. Mesaj din Hiroshima” amplasată în campusul central al Universității de Stat din Moldova.