Ambasada R.Moldova în Israel vine cu noi detalii despre lansările de rachete din Fâșia Gaza și îndeamnă cetățenii moldoveni de acolo să-și pregătească actele și lucrurile strict necesare, să identifice adăposturi antirachetă și să urmărească cu strictețe recomadările autorităților israeliene.

„Stimați cetățeni, au reînceput lansările de rachete din Fâșia Gaza. În cursul dimineții și amiezii, au fost afectate orașele israeliene Askelon, Ashdod, Beer Sheva, fiind bombardate cu 70 de rachete. Armata israeliană a informat că în a doua jumătate a zilei și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul țării, inclusiv Tel Aviv. Vă rugăm să nu panicați. Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete.
 
Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă.
Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, vine repetat cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene.
 
Ambasada se află în contact cu liderii comunităților moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza, care au menționat că la momentul de față nu se confruntă cu anumite probleme majore.
 
Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul 037770544 și linia fierbinte a Ambasadei”, se arată într-un mesaj pe pagina Ambasadei. 
 
Detalii: