Poliția Republicii Moldova confirmă incidentul de la Ștefan Vodă unde un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau cu o barcă pe râul Nistru, la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stâng. Niște persoane necunoscute de pe malul stâng în uniformă de tip militar așa-ziși «grăniceri» din regiunea transnistreană, i-au somat pe cei doi să se apropie de mal.

Bărbații au ignorat cerințele și au încercat înot să ajungă pe malul drept. Ajuns pe malul drept al Nistrului, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stâng, pe consăteanul său, jos la pământ, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia.

Pe cazul dat, poliția din Ștefan Vodă a inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele acestui incident, totodată, urmează a fi dispusă expertiza medico-legală care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Reprezentantul poliției din cadrul Delegației Republicii Moldova, va aborda acest caz în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control ( CUC) din 13 mai 2021 și vor fi solicitate explicații cu privire la prezența forțelor ilegale transnistrene în Zona de Securitate.

De asemenea, Poliția va solicita implicarea și suportul reprezentanților OSCE, Federației Ruse și ai Ucrainei din cadrul CUC în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și detaliilor ce țin de această tragedie.

Amintim că un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, iar Poliția Republicii Molova a fost anunțată despre depistarea cadavrului în jurul orei 15:00, pe malul Nistrului, de către o femeie, care ar fi zis că este angajată a așa-ziselor organe de forță de la Tiraspol și a solicitat să fie anunțate rudele victimei.

Detalii: Moarte pe Nistru // „Grănicerii” separatiști ar fi provocat înecul unui pescar din Ștefan Vodă care a încercat să scape de ei înot

Citiți și: Moarte pe Nistru // Biroul de reintegrare solicită informații de la Ignatiev și cere predarea corpului neînsuflețit al bărbatului înecat