Deputatul PAS, Radu Marian, bate alarma în privința unei licitații de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare, anunțată de ASP. Potrivit parlamentarului, în contextul anului pandemic și a guvernului demisionar nu există niciun sens să anunți o asemenea licitație, cu o sumă prea mare. Mai mult, deputatul sugerează că aceasta ar fi o schemă frauduloasă legată de achiziționarea blanchetelor.

„Tupeu în stil moldovenesc! Agenția Servicii Publice a anunțat pe 29 aprilie o licitație-gigant în valoare de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare. Asta în condițiile în care, din informațiile pe care le deținem, în depozitul Agenției există o rezervă de 400 000 de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an. În an pandemic, cu guvern demisionar, buget restrâns, nu are sens să anunți o astfel de licitație, nu? Ei bine, vin anticipatele și există șanse mari să fie învestit un guvern nou în iulie, iar șefii probabil au decis că schemele și împărțeala trebuie făcute până atunci. Această licitație trebuie oprită imediat, suma este prea mare și există prea multe semnale de alarmă pentru ca aceasta să continue”, scrie Radu Marian pe pagina sa de Facebook. 
 
Astfel, deputatul anunță că a trimis un demers Prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și șefului ASP - Vladislav Zara, prin care a solicitat să stopeze această achiziție. De asemenea, Marian a solicitat SIS să verifice această achiziție și să ofere informații cu privire la posibilele elemente de fraudă.
 
Radu Marian menționează că va reveni în curând cu „detalii despre schemele frauduloase legate de achiziționarea blanchetelor pentru documente de identitate”.