Biroul politici de reintegrare vine cu o primă reacție la incidentul din apropierea localității Răscăieți (r-nul Ștefan Vodă), unde un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat de presă al BPR, instituția s-a autosesizat asupra cazului dat.

Reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană (Vitali Ignatiev - nota red.) i s-a cerut prezentarea informațiilor detaliate pe acest caz și elucidarea circumstanțelor în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, susțin reprezentanții Biroului.

Totodată, BPR anunță că a informat deja pe acest caz mediatorii și observatorii în formatul „5+2”.

Subiectul va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control. Biroul politici de reintegrare, alături de alte instituții ale statului, va continua să elucideze toate circumstanțele tragicului eveniment, iar informația va fi adusă la cunoștința publicului larg”, precizează instituția.

Amintim că un bărbat a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, iar Poliția Republicii Molova a fost anunțată despre depistarea cadavrului în jurul orei 15:00, pe malul Nistrului, de către o femeie, care ar fi zis că este angajată a așa-ziselor organe de forță de la Tiraspol și a solicitat să fie anunțate rudele victimei.

Detalii: Moarte pe Nistru // „Grănicerii” separatiști ar fi provocat înecul unui pescar din Ștefan Vodă care a încercat să scape de ei înot