Un bărbat ar fi murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, iar Poliția Republicii Molova a fost anunțată despre depistarea cadavrului în jurul orei 15:00, pe malul Nistrului, de către o femeie, care ar fi zis că este angajată a așa-ziselor organe de forță de la Tiraspol și a solicitat să fie anunțate rudele victimei.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că victima ar fi un bărbat în vârstă de 47 de ani, originar din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

Preliminar s-a stabilit că bărbatul, împreună cu un consătean de 43 de ani, ieri, 11 mai, ar fi mers la pescuit pe râul Nistru cu o barcă confecționată artizanal dintr-un pneu de tractor. Cei doi ar fi ajuns cu barca improvizată la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stâng, când ar fi văzut pe mal patru „gărniceri” separatiști care le-au cerut să se apropie de mal. 

Unul dintre cei patru așa-ziși „grăniceri”, care se aflau pe malul stâng, văzând că cei doi pescari refuză să se conformeze solicitării, le-a dat indicație altor doi să sară în apă după ei.

Pescarii s-au speriat de faptul că cei doi „grăniceri” separatiști înoată spre ei, au sărit în apă și au început a înota spre malul drept pentru a scăpa de urmăritori.

Unul dintre ei, mai exact cel în vârstă de 43 de ani, a reușit să treacă râul Nistru înot, iar când a ajuns pe malul drept, și-a văzut colegul zăcând nemișcat la pământ pe celălalt mal al Nistrului, iar cele patru persoane îmbrăcate în uniforme militare erau în jurul său și ar fi încercat să-i facă respirație artificială.

În acest caz oamenii legii au inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și cauzele exacte ale decesului bărbatului de 47 de ani.