Președintele Maia Sandu a solicitat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități - și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă. Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, după o ședință de lucru cu secretarii de stat ai MSMPS.

„Am avut în această după-amiază o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede”, se arată în mesaj.
 
În aceeași postare, Președitele menționează că a cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni.
 
„Să se renunțe la vaccinarea pe categorii, să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități - și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă, să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, scrie Sandu.