UPDATE // 16:37 // Complicele reținut în dosarul răpirii ex-judecătorului din Ucraina - Mykola #Chaus a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Duminică, 9 mai 2021, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu ofițerii de urmărire penală de la Direcția Generală Urmărire Penală ai IGP al MAI, au mai reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Ceaus. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției naționale, bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost reținut la intrarea în țară.

La 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean. Marți, procurorii PCCOCS urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

Potrivit legii penale, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 6 la 10 ani.