Suburbiile capitalei ar putea fi asigurate cu echipe mobile pentru imunizarea persoanelor care nu au posibilitatea de a merge la un centru de vaccinare. Primarul capitalei Ion Ceban a cerut managerilor centrelor de sănătate din suburbii să asigure echipele mobile.

„Atenționez managerii de la AMT-uri, centrele medicilor de familie, centrele de sănătate din suburbii, asigurați prin echipele mobile vaccinarea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor țintuite la pat, a tuturor persoanelor cu dificultăți locomotorii, evident la dorință”, a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței din această dimineață a Primăriei capitalei.

Totodată, acesta a îndemnat cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, așa cum la moment există stocuri suficiente de vaccin. 

„Au trecut sărbătorile și nu mai avem motive de a nu ne mai duce la vaccinare. Noutatea bună este că vaccinuri sunt suficiente. Ceea ce am propus în municipiu, ca vaccinarea să funcționeze după mecanismul „primul venit – primul servit”, evident că în limita stocurilor existente. Specialiștii spun și suntem de părere că este păcat ca serul să-l păstrăm în frigidere. Încurajez populația din municipiu să contacteze medicul de familie la locul de trai și să se programeze, iar cei care întâlnesc diferite impedimente, vă rugăm să ne anunțați. Autoritățile centrale depun toate eforturile pentru a suplini rezervele din diferite surse”, a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței din această dimineață a Primăriei capitalei.

Ceban a mai anunțat că „în Chișinău și suburbii la moment sunt 63 puncte de vaccinare, cu o capacitate de vaccinare de minim 3500 imunizări pe zi” și ar putea fi amenajate centre suplimentare. 

„Odată cu solicitarea sporită pentru vaccinare avem identificate spații pentru amenajara centrelor suplimentare și acest lucru se poate face în fiecare sector. Voi dispune ca centrele și punctele de vaccinare să activeze și sâmbăta și duminica”, a precizat Ceban.