Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează cetățenii din Republica Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie, conform situației din data de 7 mai 2021.

MAEIE anunță că este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Ce ține de frontiera cu Ucraina ministerul anunță că în conformitate cu prevederile Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei nr. 230 din 22 martie 2021, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

Vedeți mai jos documentul integral al MAEIE cu restrițiile de intrare și ieșire din R. Moldova:

Alerte de Călătorie 07.05.2021 by Pavel Maftei on Scribd