11 sicrie furate dintr-un garaj la 43 de ani! Acesta este motivul pentru care un chişinăuian este cercetat penal.

Reprezentanţii unei firme prestatoare de servicii funerare au informat, acum trei zile, angajaţii Inspectoratului de Poliţie al sectorului Botanica despre dispariţia sicriilor şi a patru anvelope de automobil, precizând că în garaj s-ar fi pătruns prin forţarea lacătului uşii din metal. La faţa locului s-au deplasat ofiţerii de investigaţii, precum şi experţii criminalişti, constatând circumstanţele declarate de către angajaţii firmei. Potrivit lor, costul sicriilor furate ar fi de peste 30 000 lei.

Ca urmare, au fost întreprinse un şir de acţiuni speciale de investigaţii, sicriile fiind, în cele din urmă, găsite, iar bănuitul, identificat. Conform informaţiilor preliminare, acesta ar fi depozitat sicriile într-un container din metal, care se afla pe teritoriul casei  unui cunoscut de-al său. De la faţa locului poliţitşii au ridicat, însă, doar şapte sicrie: pe celelalte patru hoţul reuşise să le vândă. 

Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă să fie sancţionat penal pentru furt, cu aplicarea amenzii în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii, de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.