UPDATE //10:04 // Cei trei fugari, după ce au abandonat Volkswagen-ul, ar fi furat din localitatea Pohărniceni, raionul Orhei, un alt automobil de marca Opel. Totodată, este de menționat că unul ditnre cei trei are la activ aproximativ 10 mașini furate.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Oamenii legii au depistat automobilul pe care l-au furat cei trei adolescenți care au evadat de la Penitenciarul Nr.10 Goian.

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că Volkswagen-ul, pe care l-au furat cei trei adolescenți fugari, a fost găsit abandonat ieri-seara pe o stradă din orașul Orhei.

„Mașina nu a fost accidentată, ci doar i-au fost sparte roțile înainte de a o abandona”, susține sursa.

Mai mult, este de menționat că cei trei fugari sunt căutați de autorități și la această oră, iar pe întreg teritoriul țării au fost organizate mai multe filtre.

Amintim că în noaptea de marți, 4 mai, trei adolescenți, unul în vârstă de 18 ani și alții doi de 17 ani, originari din raioanele Orhei, Anenii Noi și Ungheni, au evadat din Penitenciarul  Nr.10 Goian, după ce au deteriorat gratiile de la fereastra din baie, după care au sărit peste edificiile de pază.

Cei trei au furat o mașină de marca Volkswagen de la poarta unui bărbat dintr-un sat din raionul Criuleni, cu care s-au deplasat spre Orhei.

Unul dintre adolescenți era condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni de închisoare pentru furt, altul avea de ispășit un an și 4 luni pentru aceeași infracțiune, iar al treilea era condamnat la 10 ani de pușcărie pentru tâhărie, furt și viol.