Locuitorii din raionul Edineț vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei Municipiului Edineț. Persoanele vor trebui să respecte măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.

Astfel, în interiorul cimitirului se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m² pentru fiecare persoană şi o distanţă fizică de siguranţă de minimum 2 metri între persoanele participante la activităţile religioase. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt persoane - rude de gradele 1 (bunici, părinți nepoți).

Se va efectua triajul observaţional şi măsurarea temperaturii corpului la intrarea în cimitire a fiecărei persoane, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă şi se vor informa persoanele despre necesitatea consultării medicului.

Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie pe toată durata aflării în interiorul cimitirului.