Un lot de 39 900 de doze de vaccin anti-COVID-l9 „Spuntik-V” a fost distribuit centrelor de sănătate din țară. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că de astăzi, 4 mai, poate fi inițiată administrarea primei doze, transmite IPN.

Potrivit unei dispoziții, semnate de secretarul de stat, Denis Cernelea, conducătorii instituțiilor medico-sanitare urmează să asigure administrarea dozelor de vaccin prioritar persoanelor din etapa întâi, ulterior celor din etapa a doua, conform Planului național de imunizare anti-COVID-19.

Persoanelor imunizate le va fi eliberat certificatul de vaccinare după administrarea primei doze, cu indicarea datei, la care urmează se prezinte pentru a doua doză. În cazul vaccinului „Spuntik-V”, a doua doză se administrează la un interval de 21 de zile.

Potrivit datelor MSMPS, până în prezent, în țară au fost înregistrate 251 378 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 5850.

Totodată, până în prezent, au fost administrate 147 315 doze de vaccin, dintre care 17 097 de persoane au fost imunizate cu ambele doze.